30.5.2014

Puomitreenit!

Tiistaina mentiin Millan kans pyörillä tallille. Matkaa kertyi kevyet 13 kilometriä per suunta.. Aikaa kului yhteen suuntaan noin 40 minuuttia. Mutta oli ihan ok sää pyöräillä, vaikka takaisin kotia lähtiessä olikin vastatuuli ;) Hyvin me vedettiin!
Tallilla keräsin varusteet ulos valmiiksi, satula + päävehkeet, koska päätin laittaa sen siellä valmiiksi. Hyvinhän se meni, kärsivällisesti jaksoi odottaa, eikä lähellä tuulen mukana heiluva pressukaan aiheuttanut kertaakaan hämmennystä. Harjasin ja varustin jonka jälkeen käppäiltiin kentälle. Hieno mies!




Puomiharjoitukset. Pitkästä aikaa päätettiin treenata niillä. Laitetiin kaksi puomia toiselle pitkälle sivulle, noin parin metrin päähän toisistaan. Aloitetiin treenit ihan alkukäynneillä. Tehtiin pysähtymisiä ja siirtymisiä. Ympyrällä taivuttelua, ympyrän pienentämistä ja isontamista molempiin suuntiin. Aluksi mentiin puomi kerrallaan yli. Vähän pientä kokeilua, että mikäs toi tollanen on jonka pitäis mukamas ylittää. Kehuja ja vähän pohkeita niin kyllä me hyvin yli päästiin. Muutaman ylityksen jälkeen molemmissa suunnissa otettiin molempien puomien kohdalla ympyrä keskikentälle ja ylitettiin sama puomi siis toiseen kertaan. If you unterstand.. Hyvinhän se meni! Toisella sivulla säikähti kerran jotain kummajaista, mutta se jäikin siihen kertaan. 








 Seuraavaksi jatkettiin niin, että menimme puomit peräkkäin ravissa. Viimeisenä treeninä ylitettiin ensimmäinen puomi jonka jälkeen tehtiin ympyrä keskikentälle ja sen jälkeen jatkettiin seuraavalle puomille.
Hyvin meni sekin harjoitus! Seuraavalla kerralla vain vielä paremmin keskittymistä harjoituksiin ja etenkin raviin, että siitä löytyy sitä sopivaa rytmiä. Muuten meni hyvin. Omaa istuntaa, jalkoja ja käsiä, kun saisi vielä paremmiksi.. Kaikki ajallaan! Loppukäyntien jälkeen loikkasin alas selästä, löysäsin vyön ja lähdettiin talsimaan tallille..

Otettiin varusteetkin pois ulkona. Harjasin hyvin ja laitoin linimenttiä jokaiseen jalkaan. Palkaksi porkkanaa, of course! Syöteltiin vielä vähän vihreää ja vietiin sitten takaisin tarhaan kaverinsa luokse. Tarhakaverina Koktaililla on tällä hetkellä kolmevuotias Tähti-tamma. Kovin sosiaalinen ja reipas. :) Laitankin siitä loppuun kuvan. Jätettiin kaverukset sinne, siivoiltiin tallilla käytävät ja putsattiin Koktailin varusteet. Tähän kertaan sai olla taas tyytyväinen! Ensi kerralla laitankin Millan sen selkään, niin näkee vähän miten se muilla toimii.



Kovin tomerana.. Tähti 


8 kommenttia:

  1. Voi herrajee, tol hevosel on kuitenki hypittyki, nii varmaan se kummasteleeki toosi paljon jotain puomeja xD sori vaa myt tuntuu et yrität olla kunnon prorider ja ratsuttaja vaikket tosiaankaa oo :D:D:D iki et ois rempalle päässy ku et saa koulukisoissa laukkaamaan, raskas treeni on puolet ajasta käyntiä etkä uskalla pyytää miltään kaakilta mitää :Dd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä ihana rakas ano, ota nyt helvetti itteäs niskasta kiinni ja tuu suoraan mulle sanomaan jos on sydämmellä jotain! Kerta tiedät mun elämästäni taas "noinkin paljon" niin selvästi kuulut tähän "tuttavapiiriin".
      Tolla hevosella ei ensinnäkään kovin paljoa oo hypätty. Toisekseen valmentaja ei suosittele edes isojen esteiden hyppäämistä ja niitäkin max kerta viikkoon.
      En ole ratsuttaja, enkä leiki sellaista ja toisekseen, en oo enää ypäjällä, enkä olisi remppalinjalle hakenut. Piste.
      Noista koulukisoistakin vielä sen verran, että kisapäivänä se oli toinen kerta, kun sillä hevosella ratsastin ja kuten varmaan sen ulkonäöstä voi päätellä, ei se kovin reipas hevonen ole.
      Kuka on väittänyt, että noi on raskaita treenejä? Ja oot ilmeisesti nähnyt useastikin, kun ratsastan?!

      Poista
    2. Olisit sitten varmaan tyytyväinen jos hyppisin ja laukkailisin tuolla joka kerta, kun sitä ratsastan?
      Ehei, sä voit tehdä sitä omalla hevosellas. Me tehdään sellasia treenejä, kuin ollaan valmentajalta ja tunnin pitäjältä vinkeiksi saatu.

      Poista
    3. Kuka puhu hyppäämisestä yhtää mitää jos sanottii et varmana Koktail kummasteleeki jotain puomei ku on sil kuitenki iha hypättyki xdxd

      Poista
    4. No kuka tässä on mistään kummastelusta puhunut?! Kannattaa varmaan takertua pikku seikkoihin ja oikein etsimällä etsiä niitä noista teksteistä?? Voit ottaa kaiken niin kirjaimellisesti kuin haluat, mutta tosiasioista et tiedä paskaakaan.

      Poista
    5. Ota nyt ja sano vaikka facessa seuraavan kerran jos on asiaa.

      Poista
    6. Aika törkeetä tulla arvostelemaan jos ei tiedä mistään mitään.. Ja vielä anonyyminä ;)

      Tosi kiva Tää sun blogisi, toivoisin kuitenkin enemmän kuvia, kun Tykkään niitä katsella mielummin, kuin lukea :) tsemiä jatkoon!

      Poista
    7. Kiitos Elli! ♥ :) Pyrin lisäämään kuvia jatkossa enemmän!
      Niinpä, arvostan enemmän sitä, että kirjottais nimellään tai tulisi suoraan sanomaan.

      Poista