25.4.2013

Mussukka kipeenä ♥

Olin tämän jo kerran kirjottanu.. ei ku uudelleen vaan!

Maanantaina siis Retu päätti herättää mut varsin epämiellyttävällä tavalla. Oksensi sänkyyn ja sitten vuorostaan sängyn viereen lattialle. Päästiin alakertaan.. sielä vuorostaan matolle ja lattialle. Oksennus oli pelkkää mahanestettä, joten ajattelin, että sen masu on vaan tyhjä. Nappuloita se ei suostunut syömään joten tarjosin raejuustoa ja kinkkua, että saisi sinne mahaansa edes jotain. Ei siinä kauan mennyt, kun se oli jälleen oksentamassa. Taas matolle ja lattialle eri lammikot. Eli ruokakaan ei pysynyt mahassa. Sitten se raukka päätti käydä vielä eteisen matolle päästämässä lörtsyt. Ehanaaaa! Yritin soitella eläinlääkäreihin ja sainkin ajan heti Takalan Eläinlääkäristä. Ei muuta kuin sinne ->

Retu punnittiin ja painoa oli sellaset reippaat 8 kg.. pullukka(ko)? : D Odoteltiin hetki jossain pienessä huoneessa ja hoitaja tuli ottamaan verikokeen. Retu laitto vastaan jo ennen kuin neula oli edes laitettu paikoilleen, mutta saatiin lopuksi riittävästi verta putkiloon. Odoteltiin jälleen.. varmaan parikymmentä minuuttia. Lääkäri halus vielä röngtenkuvan mahasta. Se ei vain millään meinannu suostua menemään kyljelleen. Onnistuttiin kuitenkin. 

Retulla oli tulehdusarvot vähän koholla. Kuvista ei löytynyt mitään. Huoh! Ongelmat saattoi johtua siitä, että se on allerginen jollekin ruualle mitä sille on annettu (anoppi perkele!!!). Retulle pistettiin oksentelua vastaa piikki, jonka pistäminen sujui todella hyvin. Mukaan annettiin antibiootteja sekä ravintolisätahnaa ja uus ruoka hetkeksi aikaa. Koko eläinlääkärireissun hinnaksi tuli reippaat 200€. Onneksi on se If;n vakuutus.


Odottelua verikokeen jälkeen.. :)


Nyt Retu on paljon paremmassa kunnossa. Uusi ruoka maistuu paljon paremmin kuin vanha, vaikka joukkoon on välillä sekoitettukin antibioottia. Ravintolisätahna menee hetkessä kurkusta alas. Annana sen siis lipittää sitä tuubin päästä, kerta se menee niinkin alas. : ) Onneksi näissä asioissa on päässyt helpolla. Aluksi luulin, että se ei suostuisi noita uusia napuja syömään, mutta sainkin yllättyä positiivisesti!
Tämän jälkeen oon kyllä ylitarkka siitä, ettei anoppi lykkää retulle muuta kuin koirille tarkoitettuja herkkuja ja niitäkin vain kohtuudella. Ulkoillessa saa myös vahtia, ettei se pistä suuhunsa mitään ylimäärästä.

Uusi ruoka hetkeksi aikaa.. Kallis oli pussi.. 28€/2,5kg


Sunnuntaina järjestetään oman kaupungin Mini Manin pihassa match show, johon aion Retun kanssa osallistua.. Ihan harjoitusmielessä. Saapa tutustua uusiin koiriin ja pääsee vähän hälinän keskelle. Ihan mielenkiinnolla odotan, että kuinka se käyttäytyy ja mitä tuomarit on mieltä meidän mussukasta. : )


2 kommenttia:

  1. Meillä oli Nekun kanssa sama homma tässä noin kuukausi taaksepäin, mutta tyttö oli syönyt ilmeisesti jotain kumia joka oli lähtenyt jostain lelusta irti :o Mutta teillä ei nyt tainnut olla ihan samasta jutusta kysymys, mutta kerroinpa silti! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :/ ei käyny pahemmin?
      Juu, luultavasti jostain allergiasta johtunu meillä.

      Poista