5.12.2013

Pitkä loma..

Ihanan lyhyt viikko takana! Tällä viikolla oli siis vaan kolmena päivänä koulua (muilla kyllä neljä)..
Sunnuntaina olin asuntolalla joskus yöllä 23 aikaan. Tiistaina oli ratsastustunti ja menin TAAS uudella tuttavuudella, eli Lissulla. Moni kuulemma inhoaa Lissua, mutta en tiedä, mä jotenkin tykästyin siihen. Tunnin piti tällä kertaa hhp:stä yksi opiskelija. Tehtiin kahdeksikolla siirtymisiä. Lissu oli kivan virkeä, kuunteli hyvin. Ekoilla laukannostoilla meinasi keittää, kahdekikon keskikohtaan mentiin kylkimyyryä.. päätin sitten vähän ravailla ja nostaa laukan vasta, kun keittäminen loppui. Opettajan mielestä se oli väärin, mutta ei sekään mielestäni oikein oo, että hevonen nostaa laukan, ku ite haluaa. Olkoot miten olkoot, tämän jälkeen laukannosto oli rauhallisempi ja nostot sujuivat ilman ennakointia. Sillä oli aivan ihana keinuva laukka. Tämän jälkeen siirryttiin ravailemaan uralle ja Lissulla meinas olla vähän kiire. Saatiin kuitenkin ravi rauhalliseksi, muutaman kierroksen ja ympyrän jälkeen. Voi mikä polle! Anni-opelle sanoinkin, että olisin halukas menemään Lissulla useamminkin. Opettaja kuulosti vähän hämmästyneeltä, ehkä Lissun kohdalla tuota kuulee harvemmin. :D Tunnin jälkeen käytiin vielä ratsastamassa kolmos tallin takaa tallin pihalle. Oli ihan kiva tunti!

Tänään kävin pitkästä aikaa ratsastamassa itsenäisesti Bertalla. Minski tuli mukaan. Kuvia ei ole, kun minski talutteli kentällä Jekkua. Bertta oli aika sählä tallissa, kun raukka joutui olemaan sielä yksin varustamisen ajan. Selvittiin siitä hengessä. Kentällä Bertta oli vähän ihmeissään, että mitäs hittoa mä täälä teen, kun kaverit viedään tallille sisälle? Bertta kuitenkin toimi ihan hyvin. Harjotusravissa oli mitä ihaninta istua. Tehtiin paljon ympyröitä päätyihin. Loppua kohti parani ja alkoi myödätä ja kantaa itteensä. Otettiin muutamat laukannostot, nousi hyvin, mutta säilyttämisessä on parannettavaa. Ratsastin noin tunnin tai vähän alle. Vietiin pollet talliin ja lähdettiin takas kotiin. Huomenna onkin estetunnin vuoro! Bertalla mennään!

Tulevana maanantaina olis nimikkotarkastus.. saa nähdä kuinka huono numero tulee, hirveästi en oo "ehtiny" käydä sitä hoitamassa..Hups. Kävin viime viikolla mittaamassa lämmön, punnittin uudellee, pesin harjat ja harjasangon, otin selville edellisen kengityksen ja varasin uuden, selvitin rokotuksen, raspauksen sekä matolääkityksen edelliset kerrat. Ainakin ne on näkyvillä vihossa. Maanantaille jätin varusteiden putsaamisen. Hoitokerrat tosiaan on vain jäänyt vähiin. No, ei murehdita siitä vielä liikaa.


matkustamista on tullut tehtyä vaikka kuuuinka paljon...


Bertta syksyllä..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti