20.1.2014

Heppailua vapaa-ajallakin,,

Tuli käytyä tekemässä viikonloppuna Latva-Kiviniemessä aamutallin.
Uusiin hevostuttavuuksiin tuli myös tutustuttua! 3-vee Nessa, Leena ja sen 1-vee orivarsa Lento.
Ensimmäiseksi loimitettiin hevoset ja lähdettiin sitten viemään niitä tarhoihin. Ekana vein Lennon joka kirjaimellisesti melkein lensi tarhaan liitäen. Ei nyt ihan. Hyvin pysyi hanskassa.
Seuraavaksi oli Nessa. Se oli aika syliin tunkeva nuori. Kovin utelias ja ihmisläheinen. Nätisti se kuitenkin tarhaan meni. Vein vielä Iineksen ja Minski Plikan kaukotarhaan. Vielä Leena joka päätti lähteä omin luvin siirtotallista ulos.. minä juosten perässä. Ei se kauksi päästellyt, sille riitti, että pääsi pihalle :D Tilanne nauratti. Otettiin uusiksi ja paremmin meni. Heppojen ollessa pihalla mutustamassa heiniä lämpimät mekot päällä niin me alettiin siivoamaan  karsinoita. Tallissa on olkikuivitus joten se oli mulle vähän uus juttu. Oon joskus kersana viimeksi siivonnu olkikarsinaa. Näppärästi ne tuli kuitenkin siivottua.

Käytiin hakemassa Aksu, Plika ja Jekku sisälle. Samalla napattiin Bertta toisesta tarhasta ja vietiin se Iineksen kaveriksi, ettei jäisi yksin. Harjattiin hevoset, varsinkin Plika oikein kunnolla. Käytiin välissä syömässä ja katsomassa heppakerhon materiaaleja. Alan siis pitämään oman seuran Heppakerhoa tuola Latva-Kiviniemen tallilla.

Taluteltiin Plikaa reippaan vartin verran ulkona. Plika on aivan ihana hevonen. Niin rauhallinen ja sympaattinen. Jalat tykkää hyvää pienestä kävelystä ennen kuljetusta. Plikalla ja parilla muulla lähdettiin siis aluekenttävalmennuksiin. Voin sanoa, kateeksi käy!

Ratsastettiin lopuksi Jekku ja Aksu. Pihalla oli parikymmentä pakkasta joten hirveen kauaa ei sielä kentällä viihdytty :D Ihan vaan perusratsastusta, ei ihmeellisyyksiä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti