15.2.2014

Timbe, uusi tuttavuus ♥

 
Torstaina kävin ratsastamassa tätä uutta tuttavuutta, Timbeä. 
Tallille mentiin neljän jälkeen. Käytiin viemäs ulos hevosille heinät ja siivottiin Minskin kans tallissa. Kaikki karsinat, osa kuivitettiin, lakaistiin heinien säilytyspaikka ja tallin käytävä. Hetki meni, vähä innostuttiin :D Haettiin sitten loput hevoset sisälle. 2 lähtikin valmennukseen aikaisemmin.

Laitettiin Timbe valmiiksi käytävällä. Loimet pois, harjaus, kuolainten vaihto suitsissa, satula selkään, suojat ja suitset päälle. Vielä loimi selkään. Ei muuta kuin kentälle!
Kentällä oli kovin innokkaan tuulinen, kun sai jalustimen jalkaan niin se oli menossa jo :D
Muutamat kerrat otettiin, että seisoo paikoillaan ja lähtee vasta, kun pyydetään. Ei siihen kauaa mennyt, malttoi kyllä mielensä. Aluksi vähän höpsöili omiansa alkukäyntien aikana. Mitään ihmeempiä ei kentällä tehty, koska kentän pohja ei ollut paras mahdollinen. Siispä käyntiä ja ravia, taivuttelua molempiin suuntiin. Aika iso liikkeinen, tosin oon ratsastanut viime aikoina pienillä suokkiputeilla.. Loppua kohti parani, kun pääsi vähän jo jyvälle miten sitä ratsastetaan. Timbe on kuitenkin omanlaisensa, mitä muihin ratsastamiini hevosiin vertaa. 
Olo tuntui aluksi selässä ihan aloittelijalta.. Mutta luulen vahvasti, että tämän hevosen kanssa pääsen kehittymään parhaalla tavalla. Timbe vaatii ratsastajalta kevyen ja "nopean" käden, hyvän istunnalla ratsastuksen ja pohkeiden käytön.

Ensi viikon torstaina olisikin kouluvalmennukseen meno Timben kanssa, mikäli saadaan riittävästi osallistujia, että valkka järjestetään. Vähän jännittää, mutta ainakin on hyvä pohja ja osaava valmentaja. Tosin, en ole koskaan ollut L.Kannon valmennuksissa. Uusi tuttavuus! :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti