6.2.2013

Vaikeita päätöksiä..

Päässä pyörii miljoona asiaa ja pikku hiljaa pitäis saada loksahtelemaan paloja paikoilleen..

Suurin päänvaiva ja mietinnässä ollut asia on tuo Kessi.. Jatkanko vuokraamista? Kuinka usein? Millä tavoitteilla? Jne..

Itse haluan edetä ja kehittyä tässä harrastuksessa. Valitettavasti tuntuu siltä, että Kessistä en sitä saa irti, mitä "haluaisin". Eli en pääse sen kanssa kehittymään tai ehkä pääsisin, mutta siihen tarvittaisiin paaaljon paljon aikaa ja miljoonia euroja valmennuksiin. Kessihän ei ollut juuri minkäänlaisella liikutuksella edellisessä kodissaan ja tuonne tallille se tuli vasta viime keväänä, eikä silloinkaan varmaan mitään "ihmeempää" maastoilun lisäksi tehty. Kun aloitin Kessin vuokrauksen, kävin vain maastoilemassa. Silloinhan se kulki oikein hyvin, tosi pieniä kokeiluja ja laukankin nosti hyvin. Nyt, kun on alkanut pyytää ja tekemään sen kanssa enemmän niin on ilmennyt nämä vastoinkäymiset.. Takkuamiset porteilla ja muualla, peränousee jos pyytää sen mielestä väärässä kohtaa laukkaa.. Voin vain todeta, että joo maastoiluunhan se sopii ja muuhun köpöttelyyn.

Omistaja laittoi hyppyrajoituksen kerran viikkoon eli hyvästi kisat. Eikä niihin kisoihin muutenkaan kannattaisi osallistua, kerta ei liiku niin ei liiku. Oppii vielä sille, että uusissakin paikoissa voi laittaa miten haluaa. Kävi sitten sekin ilmi, että niiden naapurissa oleva likka haluaa Kessiä ratsastaa jne. Ihmetystä herättää, että miksei kyseinen likka ollut asialla, kun hevosten omistaja etsi niille vuokraajaa? Ilmeisesti kyse oli siitä, että omistaja etsi säännöllisesti käyvää ja ite kävin joka viikko 2-3 kertaa.. Kisoissa vain huomasin ja aikaisemmin myös, kun kyseinen likka ei puhua pukahda mulle mitään. Kattoo vain hyvin kettuuntuneena. Tuli mun kyydillä parin muun likan kans kisoista poiskin, eikä mitään puhetta silloinkaan. Tuumasin tässä siis, että no, vuokrakkoot sitten rauhassa. Suuresti ärsytystä herättää myös se, että mitä oon tallilla olevasta hoitokirjasta lukenut, niin Kessi tuntuu toimivan sillä kuin unelma. Tai ainakin kirjoittaa siihen tyyliin.

Toisaalta en haluaisi luopua Kessistä kokonaan. Hyviä puolia tuossa tammassa on se, että hoidettaessa on kuin unelma, maastossa maastovarma mitä nyt joskus jotain säpsähtää, eikä lähde ikinä ryöstämään.
Käyn siis jatkossa silloin tällöin tallilla, kun kaipaan pitkiä maastolenkkejä ja silloin, kun sisko haluaa hoitaman Peppiä.

Oon oppinut Kessiltä todella paljon. Musta on tullut varmempi ratsastaja ja uskaliaampi, hyvällä tavalla. En olisi ikinä kuvitellut meneväni yksin maastoon, jopa ilman satulaa tai kuvitellut koskaan uskaltavani laukata maastossa. Kaikki nuo tuli koettua! Vaikka kerran putosinkin, niin ei ihme kyllä, ei tullut mitään "traumoja" : )

Etsinässä olisi siis uusi vuokrahevonen.. Kunnes sen oikean löydän, käyn luultavasti Tiinan tallilla tunneilla. Mm. huomiseksi on varattu estetunti ja heppatoiveeksi laitoin Napen. Myös joko perjantaina tai sunnuntaina
olisi tarkotus käydä yhtä hevosta kokeilemassa. Tallille on matkaa 25km ja se on eri suunnnassa, kuin esim missä vanhempani asuvat. Kessiä oli helppo käydä ratsastamassa, koska siitä pääsi suoraan jatkamaan matkaa porukoille joten tuli kaksi asiaa hoidettua parhaillaan : )

Onko teillä ideoita tai vinkkejä?




3 kommenttia:

  1. Heipsan. Voitit mun arvonnan ja oletan että saan yhden kuvan täältä kopioida blogiini mainostustarkoituksella :)

    VastaaPoista
  2. Voi hitsinvitsi, vaikkei mulla ole mitään tuon tapaistakaan ongelmaa, niin jotenkin voin hyvin kuvitella itseni sun paikalle :--D
    Sen verran pakko kysyä, että onko se naapurin tyttö minkä ikäinen? Kun etenkin nuoremmilla tuppaa olemaan joskus vähän yliliitoiteltua tekstiä.. Ja itse asiassa kyllä ihan vähän vanhemmillakin. Itselläkin oli silloin ihan vuokrauksen alussa, etten ihan kaikkia epäonnistumisia niin suoraan kirjoittanut, mutta nykyisin kyllä kirjoitan ::D
    Mutta tällä tytöllä voi olla sekin, että jos hän ei tykkää kun sitä siellä käyt, niin siinä on vielä parempi syy rehvastella, kuinka hyvin meni..

    Tsemppiä pohdintoihin!

    VastaaPoista
  3. Tuota samaa aattelin.. Tuumasin, että olkoot, en anna sen häiritä ja käyn sen muutaman kerran viikossa tuolla. Viimeisistä teksteistä huomas tuon mielistelyn, siis sen kuinka se mielistelee hevosten omistajaa.. Ikää 16 v. ilmeisestikin.

    Kiitos! :))

    VastaaPoista