21.2.2013

Vuokrahevosehdokas yksi!

Sunnuntaina menin Millan ja Mian sekä sen kaverin kans tallille. Ne oli jo ehtiny hakee hepat sisälle ennen kuin ehdin edes ite tallille.. vaikka olin vain 6 minuuttia myöhässä sovitusta ajasta : D Ei se mitään haittaa.
Hepat laitettiin valmiiksi ja sitte vaan laitsalle. 

Mia ratsasti Kessillä ja Milla Mopolla.
Kessi liikkui tänään todella hyvin ja Mopo myös. Teetin niillä erilaisia pysähdys harjoituksia puomeilla, mm. kahden puomin väliin pysähtymisiä tai puomin taakse tai eteen pysähtymisiä ja samat harjoitukset niin, että pitää nostaa suoraan raviin. Mopolla tämä harjoitus sujui paremmin, Kessin kans olis pitänyt olla todella napakka jotta se mummeli tekee niin kuin pyydetään. Jouduin toki sitä muutaman kerran perässäni hinaamaan vaikean kohdan ohi. : D




Sitten laukkailemaan. Kessillä riitti virtaa vähän liikaakin. Laitoin niille pitkälle sivulle puomin jonka yli oli tarkoitus laukata, kessi päätti pompata siitä yli. Se ei varsinaisesti hypännyt, mutta voisko sanoa, että pomppasi : D Mopolla tuli monia hyviä yrityksiä, mutta ei kunnollista laukka pätkää tullut. Yhdessä vaiheessa Kessi päättä karauttaa ohi ravaavan Mopon perään ja sisko ei saanut sitä pysäytettyä. Tosin kyllä se Kessi pian pysähty, kun portti tuli vastaan ; ) Ratsastin ite Kessin loppuun. Menin pientä ristikkoa ja käytiin kunnon hangessa laukkaamassa. Sen jälkeen varusteet pois, harjaus, loimet selkään ja ulos.

Ihanat <3




Lähdettiin matkaamaan toiselle tallille jonne menin kokeilemaan vuokrahevosehdokasta.
Oltiin paikalla vähän etuajassa, mutta parempi niin. Mentiin tutustumaan tarhoissa oleviin hevosiin.. Bongattiin yksi aasi, pari friisiläistä, tinker, suokki sekä muutama muu ja tietenkin tuo ihana Xena. Se oli vähän korkeampi kuin kuvista olin päätellyt. Se vain kökötti rauhallisena tarhassaan. Omistajan saapuessa, se näytti meille tallissa paikkoja ja mistä löytyy mitäkin. Haettiin ensin Xena sisälle ja sen jälkeen Ulle. Ulle on siis myynnissä oleva suokki jota Milla huvikseen ratsasti. Varusteen hevosille ja kentälle!

Omistaja ratsasti Xenan ensiksi ja Milla hyppäsi suoraan Ullen selkään.
Omistaja ravaili Xenalla ja meni kahdeksikkoa laukanvaihdosten kera. Millalla ja Ullella meni hyvin. Ullen piti olla energinen tapaus, mutta nyt se ainakin toimi hienost ilman hätiköintiä. Sitten mun vuoro! Nousin Xenan selkään, käynti oli ihanaa ja ravi myös.. Mutta se laukka! Voi, että mitä keinuhevoslaukkaa : D Sellasta pompotesta jotta. Mä rakastuin tähän tammaan aivan täysin!! Mikä luonne ja mitkä liikkeet.

Tämä on siis se hevonen mitä oon etsinyt. Xenalla on mahdollisuus kilpailla ja varsinkin valmentautua.
Tuolla tallilla käy myös valmentaja, hyvä sellainen. Tallilla on myös koppi jota pystyy vuokraamaan. Kenttä on valaistu ja estekalusto löytyy, maneesi on 13 km päässä. Kaikki tarvittava siis olisi? Nyt vain jännittämään kuinka käy..


Xena..


Ulle..



Terkut Aasilta.. :) 

2 kommenttia:

  1. Oi ompas Xena nätti ja voisitko ottaa sanavahvistuksen pois niin olisi mukavampi kommentoida!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se : )
      Joo, en ole edes huomannut moisen olevan päällä..

      Poista