1.2.2013

Ekat kisat oli ja meni..

Kisoihin valmistauduttiin ja osallistuttiin.. Mutta miten kaikki menikään?
Koppi ja kuski saatiin hankittua ja osallistumiset tehtyä luokkiin puomi-ristikko ja 40-50cm.

Perjantai iltapäivä meni pienellä treenillä eli ihan vaan muutamaa estettä hyppien, treenattiin portilta pois siirtymistä ja lopuksi menin Kessillä liinan päässä. Hyvin meni tamma mamma muotoon!:) Eikä vikuroinut liinassa ollenkaan.
Sen jälkeen olikin vuorossa pahin urakka, nimittäin Kessin pesu! Huhhuh sitä hommaa.. Meitäkin oli parhaillaan kolme sitä jynssäämässä ja aikaa kului silti. Toivottaasti voidaan huomenna ihailla puhdasta tulosta.. Laitettiin kessille viltti mahan allekin, sen se saa muuten niin helposti sotkettua! Vahattiin vielä suitset ja satula. Tallilta lähdettiin joskus puol yhdeksän mais illalla. Vietiin Milla kotiin ja Mia tulikin meille yöksi. Nukkumaan ja huomenna aikainen herätys!




Lauantaina kello soitti jo puoli seiskalta.. tuli sitä vähän torkutettua ja heräsinkin n. seiskalta.. Tuli pieni kiirus joten syötiin äkkiä aamupalat tai siis Mia söi ja mä pakkasin laukkua ja vaihdoin vaatteet. Meidän piti olla Milla haettuna ja tallilla puoli kahdeksalta.. mutta jotenkin se aika juoksi edellä ja oltiin sielä vasta kahdeksalta. Jännityksellä ootettiin kuinka likaseksi Kessi on ittensä saanu.. Mutta onneksi karsinassa odotti   puhdas tamma! Loimet selästä pois, uus loimi selkään ja pintelit etujalkoihin hokkien vuoksi. Niin ja tietysti harjattiinki se.. Selvitettiin harja ja häntä. Harjaa alettiin letittämään, mutta aivan turhaan. Ei me ehditty letittää ylitte puoliakaan : D Pakkailin Kessin tavarat mun omaan autoon.
Issee tuli tallille ja mentiin alle km päähän hakemaan Roosa, Wilma ja Messi. Messi traikkuun ja kamat autoon. Roosa ja Wilma käveli perässä. Kessi lastattiin "meidän" tallilla autoon ja se meni sinne aivan helposti. Sitten ei muuta kuin matkaan!

Kisapaikalla purettiin hevoset pois autosta. Matka oli sujunut suhkot hyvin, mutta jossain kohtaa Messi oli innostunut ryskäämään. Kessi oli suhkot rauhallinen vaikka uuteen paikkaan saavuttiinkin. Tottakai aluksi oli pientä katselua ja ihmettelyä, se kuuluu asiaan. Jouduttiin ottamaan Kessiltä puoliksi valmiit rusetit pois, varusteet selkään ja pintelit pois jalasta.

Ei muuta kuin ekaan luokkaan. Ekasta luokasta jäi verryttelyt lyhkäsiksi. Olin yrittäny opetella sitä rataa ulkoa  : D jotenki sen osasin, ei senkään opetteluun aikaa liiakseen ollu. Ekassa luokassa olin vipana. Oman vuoron tullessa alku oli aika kankeaa, Kessi ei nostellut laukkoja joten esteille mentiin ravissa ja hypyt tuntu liiotetuilta. Satulavyö oli liian löysällä vaikka kahteen otteeseen oltiin sitä kiristelty. Se vaikutti osaksi mun keskittymiseen, kun satula luisu. Esteitä oli muistaakseni 8. Muutama tiukka mutka oli. Hylätty tuli.. liian monta kieltoa -__-

Verkattiin kentällä vähän enemmän, kun ootettiin toisen luokan alotusta. Kentän pohja oli liukas joten laukata ei voinut.. tämä oli taas selvä miinus puoli! Toisessa luokassa meitä oli kuusi. Minä ja Kessi vipoina. Wilma oli pudonnut Messin selästä, kun se oli tehnyt liiallisen hypyn esteelle. Olin samassa verryttely ryhmässä Roosan ja toisen muun likan kanssa. Kessi nosti muutaman kerran laukan. Täs luokassa 40-50cm oli oksereita ja arvatkaa olinko hyppinyt niiatä Kessin kanssa.. Vähän huimasi, kun ajattelin minkälaiset hypyt se mahtaisi niille esteille tehdä. Olin tässä ryhmässä ekana. Kessi ei nostanut laukkaa ja ei päästy kolmatta estettä pidemmälle, kun meidät hylättiin. Tästä vasta riemu repes, kun se ei suostunut EDES kävelemään lopuksi eteenpäin. Jos antoi pohkeita niin peppu lensi. Lopuksi joku tuli siirtämään meidät sivuun, että toinen ratsukko voi aloittaa. Roosalla ja Messillä tuli 4 vp. Hyvin meni!

Vipana oli yksi ratsastaja hevosellaan.. Kyseinen ratsastaja oli ollut varsinkin meille todella ilkeä koko ajan. Heti tullessaan ilmoitti meille, että sen hevonen tulee vauhdilla traikusta pois. No, okei. Se oli asia ilmoitus. Siirrettiin Kessi sitten meidän ja sen auton väliin, kun takanakin oli auto ja traikku ja samalla piti varoa sen hevosta joka oli vieressä. Seuraavaksi valitti meille, että ollaan sen tiellä. Se olis voinu kiertää autoonsa toista kautta ja lisäksi, mitä ajoi autonsa niin lähelle meidän autoa! Kyseinen likka kulki kera hevosensa nokka pystyssä. Verkkaryhmässä valitti meille, että ollaan sen tiellä, kun vaihdoin muutaman pakollisen sanan omistajan kanssa. Kun tämän tytön vuoro tuli, ekat esteet ja verkat oli sujunu hyvin, hevonen päätti kieltää kolmannella esteellä ja tuo tyttö lensi alas. Jäi maahan makaamaan. Varmasti moni sai sydänkohtauksen, että nyt se kuoli! Sitä meni rata mestarit sun muut avustajat kattomaan ja auttamaan ja tovin ne sen ympärillä pyörikin. Ne soitti ambulanssin. Lopuksi se likka lähti niiden mukaan kävelemään ulos maneesista. Myöhemmin selvis, että leukaan ja käteen oli osunut ja leukaan laitettu tikit. Onneksi ei sen pahemmin, koska näytti siltä kuin hevonen olisi potkaissut sitä suoraan keskelle päätä!

Menin loppu käyntejä kentällä Kessillä. Kulki ihan hyvin paitsi sielläkin portin kohdalla meinasi takuta ja vähän siinäkin peppu nousi. Oon kuitenkin tosi tyytyväinen Kessiin ja siihen kuinka se toimi uudessa paikassa! : ) Lähdettiin takaisin tallille, Kessi pääsi laitsalle, me purettiin kamat ja siivottiin lainatraikku : )

Pieni videopätkä..

Kuva tallilta treeneistä.. vähän esteen vierestä : D

1 kommentti:

  1. harmi et meni vähän huonosti... toivottavasti enskisoissa menee paremmin! :)

    VastaaPoista