8.11.2012

Aamumaastoilua

Tänään oli tarkoitus herätä aikaisin, mutta jotenki kummasti tuli painettua sitä torkkunappulaa. Mennään taas Retun kanssa porukoilleni -tallin kautta-, koska työvuoroni ovat taas siellä.
Pakkailin tarpeelliset Retun ja mun tavarat mukaan, join kupposen kahvia ja matkaan vaan!
 
Tallilla olin noin ennen yhtätoista. Kessi oli tarhassaan ja meinasi tuottaa tuskaa saada se sieltä pois. Sitä ei selvästikään huvittanut ahkeroida tähän aikaan päivästä. Saatuani sen viimein talliin, harjasin ja varustin sen, niin kuin aina. Ihanaa olla tallilla niin, että pääsee ratsastamaan ilman hoppua, että pian alkaa hämärtää.
 
Lähdimme sille jo lähes tutuksi tulleelle peltoreitille ratsastamaan. Oli kyllä mahtava tunne: aamuaurinko.. pieni pakkanen ilmassa ja jäähuurre maassa sekä kasveissa..  Siinä sitten kävellä köpötettiin. Välillä tietenkin ravailtiin. Kessin kanssa meni kyllä paremmin kuin osasin odottaakaan. Oon kyllä hyvin tyytyväinen tyttöön! Ratsastimme siis peltotiellä josta jatkoimme metsään. Päädyttyämme lammelle lähdettiin takasin päin. Tietenkin Kessin kävely tahti oli nopeampaa, kun se arvasi, että ollaan kotiin päin menossa. : )
 
 
Kuva otettu kännykällä.. se kertoo laadusta
Peltotiellä..
 
Metsäpolulta..
 
 
Ensi viikolla menen seuraavan kerran tallille vasta keskiviikkona. Silloinkin mahdollisesti heti aamupäivällä. Pitää toivoa, että ei tulisi enää mitään sadevesi kelejä. Oli puolet mukavempaa ratsastaa, kun pohja oli kova. Kummassakin on kuitenkin ne omat miinuspuolensa.. Kun on vetinen pohja saa katsoa, ettei astu jokaiseen jättivesilätäkköön.. Kun on pieni pakkanen ja maa kova, saa katsoa mihin hevonen astuu, ettei kompastu jäätyneisiin uriin ym. Eli, olispa siis kesä!
 
 
Vihdoin parempi kuva tuosta tammuskasta..


Jotta päiväni ei olisi tuntunut niiiin täydelliseltä, piti tietenkin jotain edes sattua. Matkalla tallilta porukoilleni, matkaa oli noin 20km. Siinä viimeisten 7-5km kohdalla auton näyttöön syttyi teksti: "M.lämpö liian korkealla. Sammuta moottori."  Eihän siinä siis muu auttanut kuin ajaa tien sivuun. Siinä sitten sormi suussa mietin, että mitäs nyt. Tarkistettiin autosta kaikki mitä vain voisi syyksi ajatella. Aikani soiteltua sain kyydin äidiltä niille ja auto jäi sinne. Jotain positiivista siinä, että maksaa vakuutuksista vähän enemmän. Saimme siis vakuutuksen piikkiin hinauksen autolle. Auto hinattiin/kuljetettiin takaisin s.joelle. Palveluun olen todella tyytyväinen! Illalla selvisi, että autosta oli mennyt termostaatti hajalle.. Eli ei siis mikään vakava juttu. Onneksi ei sen kalliimpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti