10.1.2013

Ep♥ Esittelyssä Kessi

Kessin esittely teille on vähän jäänyt joten tässä se tulee!



Miten löysin Kessukan: Kävin aina silloin tällöin selailemassa syksyllä ht:netissä markkinoiden listoja. Bongasin sieltä ilmoituksen ja niin alkoi ankara säpöjen lähetteleminen puolin ja toisin omistajan kanssa. Sovittiin sitten päivä jolloin menisin katsomaan Kessiä. Samalla mulle esiteltiin tallia ja muita paikkoja. Seuraavalla kerralla menin Millan kanssa tallille ja lähdettiin ekaa kertaa koeratsastukselle. Hyvinhän se meni! Joten tästä lähti meidän tarina etenemään.. Elikkä marraskuussa.

Luonne: Hoitaessa Kessi on todella kiltti. Saattaa joskus nostella hiukan päätään ja hepasta katottuna oikean puolimmaisen etujalan nostamisessa pitää aina vitkastella ja kokeilla. Satulavyötä kiristäessä pullistelee, mutta jos tekee sen vaivihkaa, niin hyvin se kiristyy. Jos se tylsistyy niin alkaa hervoton kuopiminen.

Selkään nousussa Kessi pysyy hyvin paikoillaan. Selästä on myös helppo kiristää satulavyö paremmin. Silloin ei pullistele ja pysyy paikoillaan tuolloinkin.

Ratsastaessa kokeilee monesti, että onko pakko. Saattaa silloin pysähdellä ja kiskoa itsensä kotiin päin tai esim. isolla laitsalla portille päin. Kessi ei kuitenkaan lähde ikinä viemään. Harvemmin se on mitään säikähtänytkään. Pieniä säpsähdöksiä toki, mutta se on ihan normaalia. Jos sitä oikein tammatuttaa, niin saattaa tehdä pikku pukkejakin. Onneksi ne ei oo suuria.
Käynti on välillä reipasta ja välillä laiskempaa. Ravi on helppo keventää ja harjoitusravissa on helppo istua, kun siihen on tottunut. Laukan se nostaa jotenkin hassusti.. Tuntuu aina kuin se tekis pienen pukin, kun se nostaa. Mutta joka tapauksessa, laukka on nopeahkoa ja vähän pomppivaa, mutta mielestäni ihan hyvä istua.  Tottumis kysymys tämäkin. : )

Muuta: Kessin varsa -Stella- asuu äitinsä kanssa vieläkin samassa tallissa.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva, ja tää vastaskin niihin kysymyksiin mitä olin miettinyt =) Siulle ois vielä haastettakin miun blogissa!

    http://sekamelskasoppa.blogspot.fi/2013/01/hepat-karkuteilla.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu! Tosin, tän olis pitäny tulla aikasemmin =D
      Kiitos haasteesta! Vastailen siihen pikimmiten.

      Poista