17.1.2013

Valkku + tunti Tiiniksellä

Kausi 2013- postausta päivitetty.. Käy katsomassa ;)

Mulla oli tiistaina valmennus jonka perhetuttu piti. Hain mieheni töistä ja suuntasin tallille puoli neljäksi. Kessi oli ihme kyllä portilla odottamassa joten tarhasta hakeminen sujui helposti. Kessi vaikutti aika energiseltä.
Laitoin sen tallissa kuntoon. Se testas jälleen toisen etukavion putsaamisessa. Aina se sama kavio. Muut antaa kyllä putsata. Kieltämättä vähän jänskätti, että kuinka sen kans oikeen menee.

Laitsalla mentiin aluksi reipasta käyntiä. Tavoitteena oli hyvät ympyrät ja siirtymiset.
Muuten meni tunti ihan hyvin, mutta kun tehtiin "kentän" keskellä ympyrällä siirtymisiä niin Kessi lähti puskemaan ympyrältä mihin sattuu. Se on tosi raivostuttavaa. Se nostaa päänsä aina ylös jolloin kuolaimista ei ole vaikutusta. Eli pitää varmaan ne martingaalit ostaa.. Päätettiin, että jos se lähtee ympyrältä pois niin silloinkin tehdään töitä, mutta lujemmin.

Aluksi tehtiin niin, että jokaiselta pitkältä sivulta ja päädyistä tehdään isot voltit ihan käynnissä. Se sujui ihan hyvin. Seuraavaksi ravissa pelkästään pitkille sivuille isot voltit. Tämä sujui kans ihan hyvin, mutta Kessi välillä kompuroi, kun "kentän" keskeltä ei oo aurattu lunta. Eli sielä menee tällä hetkellä vain iso soikean muotoinen aurattu "tie".. Mutta saipa Kessi ainakin tehdä vähän enemmän töitä, kun menee pienessä hangessa. Sen jälkeen tehtiin hangessa isoa ympyrää jossa oli 2 puomia. Toinen puoli ravattiin ja toinen puoli käynnissä. Tässä kohtaa se alkoi välillä puskemaan. Mutta siirtymiset oli todella hyviä.

Seuraavaksi vuorossa oli sama ympyrä, mutta siihen tehtiin sektorit. 1/4 osaa käyntiä, 2/4 osaa ravia ja toiset 1/4 osaa ravia. Isot ravi pätkät meni hyvin, mutta aina sen pienen ravin kohdalla se lähti jälleen kiskomaan muualle joten ravasin sillä sitten tehtävän ulkopuolella oikein kunnolla :D Kokeiltiin raveissa aina saada sitä muotoon ja ihan hyvin se menikin välillä.. Valmentaja sanoikin, että se osaa kokeilla ja on aika haastava ratsastettava. Sille pitää vain olla päättäväinen. Oli myös samaa mieltä martingaaleista. Oma kaveri ehdotti vielä kannuksia.. Ihan pieniä ja pyöreä päisiä.. Mitä mieltä ootte?

Nämä videot on siltä viime lauantailta.. :)





Tiinan tallin estetunnista en kuvia tai videoita saanut. Pahoitteluni siitä:/
Kaverin piti tulla kuvaamaan, mutta sen auto ei pakkasten vuoksi lähtenyt käyntiin.. Harmittaa kyllä!
Mentiin kolmen esteen sarjaa. Tähtäimessä oli suorat tiet. Yksi esteistä oli okseri ja kaks muuta ristikoita.. Kokoa 50cm..

Alkuverkat sujui hyvin. Taru liikkui ihan reippaasti.
Ravailtiin uraa pitkin ja sai tehdä vapaasti ympyröitä päätyihin. Taru ravas ihan hyvin. Ravailun jälkeen kumpaakin suuntaan jaettiin meidät kahteen ryhmään. Ekat neljä sai laukata uraa pitkin ja toiset neljä käveli maneesin keskellä. Sitten koitti meidän muiden vuoro! Taru nosti laukan hyvin ja laukkas mun mielestä ihan reippaasti. Tosin meinas vähän oikoa toisessa päädyssä. Vaikka Taru on 153 säkäinen se tuntui tosi pieneltä.

Ekalla kerralla hypättiin tuota yhtä ristikkoa. Sen jälkeen (v.punainen viiva) hypättiin kahta estettä, eli laukka nostettiin punaiselta viivalta ja mentiin ristikolle, ristikon jälkeen suora tie ja maneesin päädyssä iso voltti jonka jälkeen tähdättiin okserille. Ja jippii! Taru kielsi joten lennähdin sen kaulalle, mutta sain ängettyä itteni takas sen selkään eli käytännössä en tippunu :D Oma vika, mun olis pitäny laukata vielä reippaammin.
Kolmen esteen radalla oli tärkeää myös suorat tiet. Laukka olis saanut olla vieläkin nopeampaa (jälleen) koska se meinas kieltää jälleen okserilla. Viimeisellä kerralla meni todella hyvin! Hyvät tiet ja hyvä hyppy okserilla! Sillä saa siis päästellä toosi reippaasti! Siirryttiin loppu raviin ja siitä käyntiin. Käynnissä otin jalustimet pois ja kokeilin saada sitä muotoon ja kyllä sitä sieltä vähän tulikin : ) Pyysin Sannalta (opettajalta) vielä erityisen palautteen.. Se sanoi, että ilmeisesti vähän jännitin ja menin ihan vähän liian hidasta laukkaa joten kielto tuli siksi. Toki en oo hetkeen aikaan näin paljoa hyppinytkään, koska Kessilläkin alettiin hyppimään hiljattain. Olisin halunnut hyppiä vielä muutaman lisää!


Toivottavasti tuosta ymmärtää jotain :D


Kuva Tiinan tallin sivuilta.. Oikealta nimeltään Ruta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti