15.5.2013

Koeratsastusta..ja mietintää

Kävin eilen ratsastamassa yhdellä vuokrahevosehdokkaalla. Sisko lähti mukaan, koska halusin varmistua, että polle sopisi sillekin. Matkalla sato vettä vaikka kuinka, mutta onneksi tallille päästyä loppu.

Omistaja oli käynyt juuri ennen maastossa joten polle oli kentällä jo valmiina.
Hyppäsin ekana selkään. Polle vaan löntysti eteenpäin ja kun pyysin ravia niin sen eron käyntiin huomas juuri ja juuri :D Harjotusravissa oli ainakin hyvä istua.. ihme.. Laukkaa en meinannu saada millään nousemaan. Lopulta, kun se nousi niin kyllä oli ihana laukka! Omistaja nousi takas selkään, koska halus kokeilla onko se tosissaan noin laiska. Kyllä se sai sillä ainakin laukan nousemaan siellä missä halus. Se ehdotti, jos mennään tyhjään isoon tarhaan kokeilemaan laukkaa.. Mentiin sitten sinne. Ravilla pois päin portilta ja laukalla takasi.
Hyvinhän se nosti. Oma istunta oli vaan mitä oli. Vipalla kerralla se oli vähän parempi. Muutamat nostot tehtiin ja vaihdettiin sisko selkään. Se teki samaa, mutta ravilla takas. Loppukäynnit mentiin tekeen viereseen metsään. Polle talliin, varusteet pois, harjaus ja puunaus ja sekä lattian lakasu. Hoitotoimenpiteet suju hyvin.
Alla vielä video yhdestä laukkapätkästä.

Ratsastus olis varmasti sujunu paremmin, jos olisin itse ollu enemmän hereillä ja ollut päättäväisempi.
Tosin aina uudella pollella jolla ratsastaa ensimmäistä kertaa, se on vähän hakemista. Pollella oli mukava ratsastaa, vaikutti ennen kaikkea sopivalta mulle ja siskolle. Tämä vaikuttaa sellaselta luottopollelta, jonka kanssa pystyn ite kehittämään perusratsastusta, mutta myös parantamaan omaa ratsastusta esteillä ilma, että tarvii miettiä koska putoan. Mitä jos meillä ei kuitenkaan vaan kemiat kohtaa? Omistaja ehdotti, että menisin pollella valmennukseen.. jotta sielä näkisi kuinka se mulla liikkuu.
Ihan hyvä idea.




mitä mun jalkani tekee?

Etukeno..


Toisaalta mieten, pitäisikö tämän kesän aika ratsastella Kessillä silloin tällöin mitä pystyy ja käydä kerran viikossa tunneilla? Näin mulla olisi kesä aikaa oppia kaikenlaista, ennen kuin koulut alkaa, jos alkaa.
Hmm.. päätöksiä päätöksiä..

Lauantaina meen mätsäreiden jälkeen porukoille yökyläilemään. Sunnuntaina mulla ja siskolla onkin yhtenen tunti jälleen Latva-Kiviniemen tallilla. Tarkotus olis itellä päästä hyppäämään muutamat hypyt. Pitäis päästä tästä pienestä estekammosta eroon. Toki oon tippumisen jälkeen hypännyt, mutta vain tuolla luottopolle-Kessillä. Toivotaan, että nyt sais varmuutta tähän hommaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti