20.5.2013

Mätsäreissä käyty

Lauantaina oli Seinäjoella ne mätsärit. Tarkotus oli aamulla ehtiä käymään Retun kans koirapuistos purkaas energiaa, mutta jätettiin se välistä. Ensinnäki ite heräsin niin myöhään, vasta joskus 12 aikoihin. Porukat oli täälä varmaan puoli kahdelta ja kolmelta alko ilmottautumiset. Lauantaina oli kyllä niin lämmin päivä, että huhhuh! Ihan hyvä, kun jätettiin koirapuisto välistä.

Mätsärit pidettiin Päivölän Cittarin parkkiksella. Kävin ilmottaa retun kolmeen luokkaan, pentuihin, JH ja pikku koiriin. Venailtiin siinä tunti, porukkaa tuli aika hiljakseen paikalle. Mätsärit alko neljältä ja lähettiin liikkeelle lapsi-koira luokasta.

Sitten alotettiin sen jälkeen JH-luokka. Sisko, Mia siis, esitti Retun siinä. Retu veti taas hieman liikaa. Yksin kävely sujui paremmin. Sitten takaisin riviin ja jännittämään tulosta. Helpotti heti, kun kuudenneksi sijoittuneen kohdalle kerrottiin jonkun muun parin nimi, kuin meidän. Me olimmekin sitten viidensiä. Tai siis Mia ja Retu oli. Olin tyytyväinen, ettei Retu ollut viimeinen! :) Palkinnoksi tuli pinkki pieni ruusuke ja pikku lahjapussi.

JH-luokka, jännättiin tuloksia..



Viidenneksi JH-kilpailuissa sijoittui Mia ja jackrussellinterrieri Retu 
© Henna Niemi

Sitten pienten koirien luokkaan. Esitin Retun siinä itse. Retu käveli muuten hyvin, mutta yhdellä suoralla piti aina päästä vähän kiskomaan. Pöydällä se antoi katsoa kaikki paikat kiltisti. Hyvä poika! Tuomari kehui valkoisia hampaita ja totesi, että Retulla taitaa olla kiire jonnekin (kävelyssä.)
Saatiin sininen nauha.

Sen jälkeen mentiin jo kiireellä pentu luokkaan. Sielä Retu käveli paljon paremmin. Meidän parina oli saksanpaimenkoiranpentu, sama joka viime kerralla oli Kurikan mätsäreissäkin vastassa. Retu katottiin taas pöydälläkin. Tuomari kehui, kuinka paljon paremmin Retu käyttäytyy ja toimii verrattuna Kurikan mätsäreihin. Tähän oon niiiiiiin tyytyväinen, oli kyllä kiva kuulla!  Saatiin sininen nauha. Kaikki sinisen nauhan saaneet käveli yhden kerran ympäri ja sitten isot pennut erikseen ja pienet erikseen ja lopuksi taas kaikki yhdessä. Retu meinas pistää istualleen jatkuvasti. Kuumuus teki vissiin tepposet. Retua ei valittu sijoittuneiden joukkoon.

Jouduttiin taas juosta nopeesti sinne edelliseen luokaan jossa kaikki muut sinisen nauhan saaneet odotti meitä :D Käveltiin taas ympäri. Sitten tuomarit valitti 6 parasta. Olin hypätä innosta pystyyn, kun tuomari tuli kättelemään meitä. Meitä?! Mikä tunne! Tuomarit mietti kauan aikaa ja pyysi meitä kaikkia kävelemään vielä kerran. Retu käveli oikein mallikkaasti, mutta sillä ei oikein enää riittänyt kärsivällisyys seisoa paikoillaan. Välillä se yritti istua ja yhtäkkiä meidän takana alko joku rapisuttaa jotain paperipussiaan, tottakai se kiinnostui, mutta onneksi ei kovinkaan kauaksi aikaa. Näistä kuudesta valittiin ne neljä jotka sijoittui. Me ei päästy siihen joukkoon. Mutta oon todella tyytyväinen, että meillä oli siihen mahdollisuus :)

Retuun oon todella tyytyväinen! Seuraaviin mätsäreihin on aikaa, joten toivotaan, että ehditään kehittyä siihen mennessä huimasti. Anteeksi, jos postaus vaikuttaa sekavalta. Tai siis selostukseni. Nyt vaan jatketaan aktiivisesti koirapuistossa käyntiä. Ai niin, ens kerralla otan kyllä oman kuvaajan mukaan. Sisko ei oo oikein aktiivinen tuossa kuvaamisessa -_-



Puhelinlaatu..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti