3.7.2013

Patella maastoilua..

Tänään lähettiin Millan kans aikaasin.. no.. mulle aikaasin aamulla tallille, eli kympin aikaan. Tarkotuksena tänään oli lähtee lähimaastoon ottamaan kuvia.

Pate tuli tallin laitsalla portille vastaan. Riimu päähän ja talliin. Varustin sen tänään tosiaan sisällä. Osaksi ihan vaan testatakseni, että onko siellä varustaes yhtään rauhallisempi. Selvitin tuon harjan ja hännän sekä tupsukarvoja harjailin vähäsen myös. Käytin niihin tuota Vetrolin Shineä. Suihkutin vielä ympäriinsä poitsua hyönteismyrkkyä. Satulaan tsekkasin sopivan satulavyön. Varusteet päälle ja matkaan. Teki mieli laittaa kuolaimettomat suitset, mutta päädyin sitten noihin tavallisiin. Osaksi sen vuoksi, kun en poitsua vielä paljoa tunne.

Hyppäsin selkään ja lähdettiin taas tutulle peltotielle. Milla tuli käppäilen mukana ja toimi kuvaajana. Peltotielle päästiin pellon läpi. Ei vain noin pitkän heinän ja muun kasvillisuuden seas meinaa erottaa missä menee ojat. No, eiköhän siihen pian joku ura muokkaudu, kun siitä tarpeeksi kuljetaan :D





Peltotietä kulkiessa yhtäkkiä jyrisi. Molemmat oltiin vähän, että what?! Katottiin sitte taivaalle isolle laitsalle päin, niin sieltähän oli tulossa tummia pilviä. Päätettiin kuitenkin jatkaa matkaa, kun välillä kuitenkin se aurinkokin pilvien takaa pilkisteli eikä jyrinää kuulunut taas hetkeen aikaan. Otin välis muutaman ravi pätkän ja ennen metsän alkua, otin laukka pätkän. En tajua miksi, mutta jalat meni jotenkin ihan hassusti. Mulla siis. Varpaat meni alas päin laukan aikana eli toisin sanoen kantapäät oli ylhäällä. Johtuuko satulasta? Jalustimista? Jalustimien pituudesta? Satulasta? Näin ei oo vain aikasemmin käyny..

No anyway.. Ehdittiin mennä pieni pätkä mätsässä, kun jyrinä alko uudelleen. Tsekattiin sit taivaalle ja ne tummat pilvet oli ihan just meidän yläpuolella. Päätettiin sit lähteä takasi tallille päin. Otin taas muutamia ravipätkiä. Puoles välis matkaa sade pääs sitten yllättämään. Saatiin niskaamme sitten kunnon kaatosateen.
Tallille päästyä oltiin aivan märkiä :D Oikein mun tuuria. Mun kans ei kannata tulla tallille, koska tämä ja viime kertanen reissu on osottanu, että sillon alkaa aina satamaan.

Patelta otin varusteet pois. Kuivailin vähän satulaa ja laitoin huovan kuivumaan. Sitten harjasin poitsun ja kuivasin sitäkin. Selvitin vielä harjan ja hännän. Vaihdoin riimun ite ostamaani söpöön siniseen karvariimuun. Alunperin sen piti mennä Koktailille, mutta sillä on niin siro pää, että toi riimu oli auttamattakin liian suuri. :D Kun oli valmista ja aukastiin tallin ovi niin sade oli sopivasti loppunu. Päätettiin sitten ottaa siinä pihalla laitsan vieres vielä muutamat kuvat ennen kuin päästetiin poitsu laitumelle nautiskelemaan. Ihan kiva päivä oli! Harmittaa, kun toi sade ja ukkonen pääs yllättään :S Saa nähdä, koska pääsen poitsun selkään seuraavan kerran.. Perjantaina on se leikkaus, eikä vielä tiedä sairasloman pituutta :/








Kiitos kuvista Millalle (;

2 kommenttia: