2.9.2013

Hevos täyteinen viikonloppu..

Viikonloppu meni kolmella eri tallilla. Milla oli meillä koko viikonlopun ajan yötä. Lauantaina Millalla ja Mialla oli Latva-Kiviniemessä estetunti kello kaks. Mia meni Aksulla ja Milla Vilturinalla (jos nimen oikein muistan, uus polle). Tunnilla oli mm. puomitehtävä jossa oli kolme puomia. Tehtävä mentiin ravissa. Ravattiin ekan puomin yli ja tehtiin heti puomin jälkeen ympyrä oikealle, niin, että palattiin takaisin samalle puomille joka ylitettiin uudelleen. Jatkettiin tokan ja kolmannen puomin yli ja sillä kolmannella puomilla tehtiin sama ympyrä, mutta vasemmalle. Lopuksi vielä tultiin laukassa kaikki kolme puomia molempiin kierroksiin. Hyvin meni molemmilla. Mialle tää oli uus juttu, ei oo ennemmin puomeja laukannut. Sitten tuli esteiden vuoro. Eka hypittiin kaikki kolme estettä yksi kerrallaan. Esteet oli silloin n. 40cm. Kaksi pystyä ja yksi ristikko. Hypyt meni ihan hyvin molemmilla. Seuraavaksi mentiin kahden esteen sarjaa, ekana oli ristikko ja lopussa pysty.
Vipaksi sai mennä kolmeen esteen rataa. Mialle yksi pysty nostettiin 50cm. Se onkin Mian eka 50cm este ;) Ja ihan hyvin hyppäs!! En lähde rataa sen kummemmin selittämään. Milla vaihtoi lopussa pollea jotta sai hypätä 70cm. Pollena toimi suokki- Foxi. Se oli Vilturinan vastakohta. Herkkä ja menevä. Rata meni hyvin. Lopuksi loppuravit ja käynnit. Tällä viikolla Mialla onkin toinen estetunti.












Tunnin jälkeen käytiin kotona haukkaamassa välipalaa ja lähdettiin sitten I.joelle. Mia meni ratsastamaan Mollia. Mollin sai nätisti haettua laitsalta ja käytiin se tallissa varustamassa. Tänään harjoteltiin pyöreitä ympyröitä puomien avulla ja pysähtymisiä puomeilla. Kiinnitettiin vähän enemmän huomiota käsien asentoon. Laukassa harjoiteltiin laukan säilymistä ja laukassa pääty ympyröiden tekemistä. Hyvin meni! Paljon paremmin kuin aikaisemmin. Lopuksi vielä Mia meni loppuravit muutaman kierroksen jälkeen ilman jalustimia ja halus vielä kokeilla mennä pitkällä sivulla ilman käsiäkin :D No ei kai siinä, kyllähän se kyydissä hyvin pysyi. Loppukäynnit meni myös ilman jalustimia. Ihan hyvä mennä mahdollisimman paljon ilman jalustimia, säilyypä ja tulee parempi tasapaino. Loppukäynnit on mm. ihan otollista aikaa käyttää siihen. Tallissa laitettiin jokaiseen jalkaan taas arnikan linimenttiä ja sienellä kasteltiin hikisimpiä kohtia. Sitten lähdettiin takas kotiin. Milla toimi kuvaajana.. ite otin kuvia enimmäkseen laukkaamisesta ja lopusta, muuten toimin ohjaajana.






Sunnuntaina lähdettiin sitten (kamalasta kelistä huolimatta) tuttujen tallille. Putsattiin varmaan yli viidet suitset, muutama satulavyö ja yks nahkariimu ja vielä rasvattiin ne. Haettiin sitte Kipa takalaitumelta talliin. Tytöt varusti sen karsinassa. Laitettiin vielä ratsastusloimi selkään. Milla meni Kipalla ensin. Tytöt sai siis alkuverkata sen läpiratsastusta varten. Hetken päästä otettiin ratsastusloimi pois ja tytöt teki siinä samalla vaihdon. Ulkona oli kyllä tosi kurja sää! Vettä sato ja sato vaan. Molemmat meni käyntiä ja ravia. Ihan perusratsastusta. Läpiratsastuksen jälkeen lähdettiin vielä käymään n. kilsan päässä tekemässä loppukäynnit. Milla sai mennä ne. Tallilla meni noin neljä tuntia.. Juu, aikaa vähän hurahti. Oli ihan kiva tallipäivä, vaikka keli oli mikä oli. Hirveästi en vesisatees viittiny kuvia räpsiä, mutta tuos muutama.




PS. Arvonta keskiviikkona!! 

4 kommenttia:

  1. Liityin sun blogisi lukijaksi, yllätyin positiivisesti ja taitaapi olla nyt yksiparhaimmista joita luen. Mahtava blogi sulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mahtavaa kuulla!! Toivottavasti viihdyt lukijana pitkään! (:

      Poista
  2. Lueskelin sun postauksia ja pitää kyllä sanoa että kirjotat tosi kivasti! :) Vitsit ja näitä hevospostauksia katellessa alkaa itelläki haluttaan taas ratsaille.. terveisin entinen pieni ponityttö :D

    hannapauliinna.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiiitos paljon! Suosittelen takaisin ratsaille nousemista jos se vain on suinkin mahdollista! :D

      Poista