26.9.2013

Tunnilla tuli taas käytyä....

Keskiviikkona oli Latva-Kiviniemessä jälleen estetunti klo 19. Päätin itsekin osallistua siihen koulutunnin sijasta vielä, kun on hyvät kelit hyppiä. Milla tuli S.joelta meille kyläilemään ja samalle tunnille mukaan. Essi tuli mukaan kuvaamaan joten kiittelen heti alussa kuvista! Videoita ei valitettavasti ole.. Tai on, mutta tuli niin nopeesti pimee, että videot ovat todella tummia eikä niistä erota juuri mitään. Pahoittelen!

Tunnille sain polleksi Bertan, Mia Aksun ja Milla Foksin. Hepat oli valmiiksi tallissa joten varustettiin ne vain ja lähdettiin kentälle. Olishan se tunti mun osalta paremmin voinu mennä.. Jäi kyllä harmittamaan aika paljon. Bertan kans meni muuten tunti ihan hyvin, mutta on suustaan aika herkkä (pudottaa laukasta helposti takaisin raviin). Eli laukan säilyminen tuotti vähän tuskaa. Se sai olon tuntumaan ihan alkeisratsastajalta. Tunnilla mentiin ravipuomeja eri suuntiin. Ne meni ihan hyvin.
Otettiin uralla muutamat laukat ja sen jälkeen jokainen sai vuoron perään laukata pääty ympyrällä puomin yli. Bertta rikkoi laukan aina ennen puomia, saatiinkohan yksi onnistunut kerta? Laukka oli aika pomppivaa, joten mulla vie aikaa tottua siihen. :D Tämäkin voi olla syy siihen, miksei laukka oikein meinannut säilyä.

Laukan jälkeen otettiin pala käyntiä ja alettiin menemään pientä ristikkoa ravi lähestymisellä ja sen jälkeen piti jatkaa vielä ravissa. Toisella kertaa ristikon jälkeen nosteltiin laukkaa. Myöhemmin mentiin kahden esteen "rataa" ja lopuksi sitten neljän esteen rataa. Ristikot vaihdettiin pystyiksi ja yhdelle pystylle tuli muutama kielto. Mulla esteet oli jossain neljässä kympissä. Ärsyttää todella paljon, ettei laukka säilynyt niin olisi noi esteetkin menny paremmin!
No, oon edelleen sitä mieltä, että kouluratsastus on parempaa.. Mutta pitää näitä esteitäkin treenata.
Tunti olis sujunu ehkä paremmin jos olisin aikaisemmin mennyt Bertalla ihan vain sileällä.

Milla ja Mia hyppäs 70cm rataa. Oon kyllä kateellinen! Miakin kehittyy ihan silmissä.. viimeksi hyppäs 55cm ja nyt menee jo noin korkeita! Vautsi! Olin kyllä ihan innoissani Mian puolesta :D Loppua kohti Berttakin liikkui vähän paremmin ja reippaammin sileällä. Tunnin lopuksi vietiin pollet talliin ja otettiin niiltä varusteet pois ja jätettiin karsinoihin.

Juttelin tallin omistajan (eli tunnin pitäjän) kanssa Bertasta.. Mutta mitä?
Sen saatte kuulla lähipäivinä! ;) Ei muuta kuin arvailuja heittämään kommenttikenttään! 

Puhuttiin yks päivä Mollin omistajan kanssa ja Mialla & Mollilla olis nyt loppu vuotena 3 seurakisat tulossa. Oman seuran koulu- ja estekisat sekä sitten IR :n estekisat. Kisat ovat marraskuussa. Vielä ei luokista tiedetä sen kummempaa, eikä Mia tiedä vielä mihin luokkaan osallistuisi estekisoissa.







Milla & Foxi


Mia & Aksu


2 kommenttia: