3.10.2013

Maanantain koulutunti..

Meillä oli siskon kans maanantaina Latva-Kiviniemessä koulutunti. Oli kyllä huippu tunti ja paljon tuli taas opittua. Tunti alkoi kuudelta ja tallilla oltiin noin puoli kuus. Haettiin Mian kans Aksu tarhasta ja laitettiin se tallissa valmiiksi. Menin ite Aksulla ja Mia meni Foxilla, kun halus kokeilla jotain toista hevosta. Ihan hyvä niin, parempi kokemus kertyy mitä erilaisimpia hevosia ratsastaa.

Alkutunnista tehtiin alkuverkkoja. Sen jälkeen lähettiin pian tekemään pohkeenväistöä uralla. Aluksi meinas homma tuntua täysin epäonnistuvan, mutta loppua kohtia parani ja sai olla ihan tyytyväinen. Ainakin opettaja kehui, että hyvin meni. Tehtiin tätä tehtävää molempiin suuntiin eka käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Otettiin pieni pala käyntiä ja siirryttiin seuraavaan tehtävään. Kentän toisessa päädyssä L-kirjaimen jälkeen käännyttiin kohti keskihalkaisijaa ja lähdettiin siitä tekemään väistöjä takaisin uralle. Tehtiin tätäkin molempiin suuntiin. Oikealle väistöt sujuivat paljon paremmin kuin vasemmalle. Tosin kolmannella kerralla (kolmas kerta toden sanoo) alkoi homma luistaa vasemmallekin puolelle.

Otettiin taas vähän käyntiä pitkillä ohjilla uraa pitkin jonka jälkeen Mia jäi Foxilla toiseen päätyyn ja mä Aksulla toiseen. Nosteltiin pääty-ympyröillä itsenäisesti laukkaa molempiin suuntiin sillä välin, kun opettaja laittoi kavalietin keskelle kenttää keskihalkaisijalle. Aksulla tuntu olevan tosi pomppiva laukka,mutta pomppuisuuden tunne tais johtua siitä, etten ite ollut ihan rentona selässä. Laukat kuitenkin nousi suhkot hyvin.

Seuraavaksi mentiin kavaliettia laukassa. Ensin oikeeseen kierrokseen. Lähdettiin laukkaamaan uraa pitkin, käännettiin oikealle kavalietille ja ylitettiin se ja käännyttiin siitä vasemmalle. Eli tarkoituksena oli vaihtaa laukka kavalietilla. Kylläpäs selostin hankalasti.. No, toivottavasti ymmärsitte.  :D Aluksi laukka ei meinannut säilyä, tokalla kerralla säilyi, mutta vaihtoa en tehnyt tarpeeksi selkein avuin ja kavalietin jälkeen tulikin ravi.. Kolmannella kerralla meni jälleen paremmpin. Mialla suju tosi hyvin, laukka jatkui kavalietin jälkeenkin, mutta sai olla tarkkana siitä, että tuli oikee laukka. Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin tätä oikeenseen kierrokseen myös. Tähän suuntaan sujui paremmin vaikka muutaman kerran raville rikkoikin kavalietin jälkeen. Tämän jälkeen tehtiin loppuravit ja käynnit.

Aksu jatkoi seuraavalle tunnille ja Foxi pääsi takaisin talliin. Mia otti varusteita pois ja laitto loimen selkään. Foxin sai viedä mutustamaan iltasapuskaansa karsinaansa. Oon kyllä yli tyytyväinen tuntiin! Paljon tuli uutta juttua, mutta tehtäviin kuitenkin panostettiin niin kauan, että ne sujuivat. Laukan vaihdot tuntu tunnin parhaalta jutulta. Meillä olis torstaina estetunti. Meen Aksulla ja Mia Foxilla. Saa nähdä kuinka sujuu : )

Kuvia ei valitettavasti ole, mutta kaksi videota löytyy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti