20.10.2013

Alkuviikon estevalmennus..

Alkuviikosta oli tiistaina pitkään ja innolla odotettu estevalmennus! 
Estevalkan piti meille Monna. Milla tuli mun ja Mian sekä yhden toisen likan kans samaan valmennukseen. Milla meni Bertalla, mä Aksulla ja Mia Foxilla. 

Alkuverkat tehtiin itsenäisesti. Aluksi käynnissä ympyröitä ja sen jälkeen ravissa ympyröitä sekä radan poikki ratsastuksia. Aksu vaikutti vähän nihkeältä. Hetken päästä nosteltiin laukkaa. Eka ihan vain yhdellä sivulla. Laukka nousi kuitenkin ihan hyvin. Seuraavaksi laukattiin 3/4 osa kenttää. 

Alettiin hypätä pientä ristikkoa ravissa. Seuravaaksi mentiin sama ristikko laukassa. Valmentaja nosti ristikkoa vähän isommaksi. Sen jälkeen se teki siitä pienen pystyn. Olis pitänyt taas tehdä tämä postaus ajoissa niin muistasikin kaikki jutut mitä tehtiin :D Joka tapauksessa Foxi sai noiden ekojen tehtävien aikana jonkun ihme sekoamis kohtauksen. Se vain yhtäkkiä saatto lähtee laukkaamaan ja lopuksi tulikin "pieni" pukki. Mia ja Foxi lopettivat valmennuksen kesken, koska tuo ei ollut sitä ominaista normaalia käytöstä Foxilta. Monna oli ihan samaa mieltä, että on ok lopettaa homma. Me muut mentiin kuitenkin yksittäin 2. estettä (katso kuva) joka oli ristikkona ja mentiin myös kahden esteen sarjaa 1-2 (katso kuva). Lopuksi koko kolmen esteen rata. Ykkös esteelle oli aika hankala tie. Lisäksi omaa suoritusta ehkä vaikeutti se, että mun oli hankalempaa mennä sitä oikeeseen kierrokseen. Selvittiin kuiteskin!
Aksu olis saanu kulkea vähän reippaammin. Se ei ollut hirveen energinen. Sillä oli takana viikonlopun ja edellisen päivän estevalmennukset. Se jäi vähän harmittamaan..
Mia meni lopuksi Aksulla muutaman yksittäisen esteen ja lopuksi myös koko radan. Hyvin niillä meni!

Tykkäsin todella paljon Monnan tyylistä valmentaa ja haluan ehdottomasti jatkossakin Monnan valkkoihin! Monna huomautti mun käsistä, että mun pitää rentouttaa ne, ei jäädä puristamaan. Tiedä sitten mistälie mulle jäänyt tuollainen puristus vimma, mutta yhdellä hyppy kerralla oikein kunnolla keskityin siihen, että mun kädet on rentona niin hyppääminen tuntui paaaaljon paljon mukavemmalta ja "helpommalta". Pitää muistaa tuo rento käsi jatkossakin. Ei tällä ei siis valmentaja enkä minäkään tarkoita, että jään vetämään hevosta suusta, vaan, että puristan käsiä liikaa nyrkkiin. Ne pitää muistaa rentouttaa :) Eli hyvät fiilikset jäi valmennuksesta! (Pahoittelen, ettei koko radasta ole videota, mutta meidän valmennus oli niin myöhään, että pimeä ehti taas tulla jo omia aikojaan).












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti