18.9.2013

Pitkästä aikaa ratsastamassa !

Kyllä vain! Pääsin pitkästä aikaa takaisin hevosen selkään! Mikä huippu tunne! Aluksi oli kyllä vähän perhosia masussa, mutta heti, kun pääsin selkään, lähtivät perhosetkin. Se fiilis on vain sanoin kuvaamaton! Tuo parin kuukauden ratsastuskielto tuntui melkein puolelta vuodelta vähintään. Mutta eiköhän tuo hehkutus nyt riitä ja siirryn sepostamaan jotain tunnista ;) Tunnilla ratsastin Aksulla.

Tunti alkoi perinteisesti alkuverkoilla. Meitä oli tunnilla vain kaksi. Opettaja kertoi samalla omia kokemuksiaan ratsastus pilateksesta ja antoi meillekin vinkkejä istuntaan. Nyt haluan vain entistä enemmän kans noille pilates tunneille! Opettaja mm. selitti tarkemmin mitä tarkoittaa "istu syvälle satulaan". Ravissa alettiin tekemään istunnalla pysähdyksiä. Meni ihan suhkot hyvin, loppua kohti vaan parani. Kiinnitettiin huomiota keventäessäkin siihen, että kevennys lähtee takareisistä.
Laukat alettiin nostamaan pääty ympyrällä. Jos olisin ite ollu vielä rennompi, laukka olis säilyny paremmin ja nostot sujunu helpommin. Eiköhän se tästä muutaman kerran jälkeen ala taas sujua!
Laukkojen jälkeen ympyröitä harjoitusravissa. Kentän päädystä keskelle, ekojen keilojen kohdalla ympyrä oikealle, suoristetaan ja pian toisten keilojen kohdalla ympyrä vasemmalle ja  taas suoristetaan ja jatketaan uraa pitkin. Tarkoituksena oli saada vähän taivuteltua hevosta. Meni tosi hyvin!

Tunnin jälkeen autettiin alkeistunnilla joka kesti puolituntia. Taluteltiin siis. Alkeistunnin jälkeen alkoi Minskin estetunti. Sekin sai Aksun ratsukseen. Tunnilla ne meni mm. jumppasarjaa, aluksi ristikoita ja lopuksi ristikot nostettiin pystyesteiksi. Korkeutta oli 55cm eli Minskillä tuli taas uus enkka. Sillä meni kyllä tunti kans tosi hyvin. 

Pahoittelen, ettei kuvia ole tuon enempää.. Siitä saatte syyttää siskoani ;) Siskon tunnilla oli jo niin hämärää, että siitä otetuista kuvista ei tullu hirveen hyvä laatuisia.
Toivotaan, että ensi kerralla saadaan enemmän materiaalia! Näin jälkeen päin, kun katon noita kuvia niin noi sukat saa näyttämään mun pohkeet tosi paksuilta.. Ei ne oikeesti oo.
Ens viikolla on "taas" tunti tiistaina Latva-Kiviniemessä. Saa nähdä tuleeko käytyä ennen tuntia tuttujen tallilla.. Jää nähtäväksi! 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti