23.9.2013

Uusi käänne..

Sain viime torstai iltana yllättävän viestin facessa. Viesti oli sen vuoksi yllättävä, koska odotin ettei kellään ollut tarjota hevostaan vuokralle. Vuokrahevosilmoitukseni oli siis löydetty ja mulle tarjottiin 4 vuotiasta suokkitammaa. Aluksi vähän nuori ikä pisti harkitsemaan, mutta mitä tammasta mulle kerrottiin, sai pääni kääntymään. Niinpä sovin omistajan kanssa, että menen tammaa kokeilemaan seuraavana päivänä perjantaina (siis viime perjantaina).

Mikä parasta talli sijaitsi tuttujen tallin lähellä ja matkaa on vaan muutama kilometri. Menin tallille aamupäivällä ja haettiin ekaksi Janni laitumelta. Laitsalla oli n. viis muuta hevosta ja se sijaitsi ihan tallin vieressä. Laitoin sen käytävälle kiinni, harjasin sen ja laitoin varusteet. Mentiin kentälle joka oli myös ihan tallin vieressä. Omistaja lupautui kuvamaan, onneksi. Näin jälkeen päin onkin hyvä huomata kuvista omia virheitä, mm. jalustimet olis saanu olla muutaman reiän pidemmät. Kuiteskin koulusatula alla. Mutta ratsastuksesta; Janni vaikutti todella rauhalliselta. Ei piitannut kavereistaan mitään, vaikka laidunsivatkin ihan vieressä. Alkukäynnit mentiin normaalisti pitkillä ohjilla. Alettiin hetken päästä tekemään ympyröitä. Siirryttiin myöhemmin raviin joka tuntui vähän hassulta keventää, mutta piankos siihenkin tottuu. Käynnissä pysähtyminen meinas olla haastavempaa, mutta ravissa siirtyminen käyntiin sujui hyvin. Ympyröissä ravi ei meinannut aina säilyä, mutta parani loppua kohden. Laukkaa kokeilin nostaa ja muutama pieni pätkä saatiinkin. Johtuu varmasti omasta ratsastuslomasta ja hevosen lomasta. Ajattelinkin, että Janni olisi hirmuinen virtapommi sen kesälaiduntamisen jälkeen, mutta ei. Hyvin symppis tamma joka ei hätiköinyt hetkeäkään. Tamma tuli hyvään hikeen treenin jälkeen. Tallissa otin varusteet, harjasin, laitoin loimen selkään ja vietiin se laitsalle. Janni on laidun kavereidensa johtoportaassa alin ja kaverit tulikin hätyyttämään sitä portille jonka seurauksena Janni lähti vähän ravaamaan. Päästin sen sitten nopsasti irti ja peruutin taakse päin.. No mikäs se siellä takana muukaan kuin kivan kokonen mutaoja jonne meitsi molskahtaa! Onneksi vain jalat ja toinen käsi kastu, mutta arvaa nolottiko? Ei tarvi edes kysyä..

Tämä on taas niitä hevosia, joiden selkään päästyä tietää, että tähän voi luottaa. Tämä tunne tuli Jannin kanssa. Tätä hevosta ei kyllä mitenkään uskoisi 4 vuotiaaksi, ei sitten millään. No, ilmeisesti omistaja ei saanut mutaojaan polskahtamisen jälkeen musta ihan hölmöä kuvaa, kun pyysi tulemaan jatkossakin jos Janni vain suinkaan miellytti. :D Näinpä menen Jannia uudelleen liikuttamaan ja hoitamaan jo huomenna eli tiistaina.


Kiitos kaikista kuvista omistajalle, Riikalle. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti