8.12.2012

Kavion jälki.. väärässä paikassa

Joskus vain tulee niitä kertoja, kun tekis mieli luovuttaa. Tuttu tunne?
Jep, silloin tällöin on.

Olin siskoni kanssa perjantaina siis tallilla. Minski (Mia) meni Pepillä ja ite Kessillä. Aamu sujui ihmeen hyvin. Olin ajoissa, auto toimi, heräsin ihmeen virkeenä ym.

Tallillakin sujui kaikki ihan hyvin. Laitettiin hevoset kuntoon ulkona. Pakkasta oli vain saman verran kuin viimeksikin. Peppi vähän sähläili satulavyön kiristämisen kans, mutta Minski pärjäs sen kans hienosti. Sitten noustiin selkään ja mentiin ratsastamaan siihen isolle laitsalle, koska päättelin sen olevan hyvä paikka kokeilla laukkaamista. Sisko siis laukkas ekaa kertaa Pepillä ja ekaa kertaa muualla kuin kentällä. Mentiin käyntiä ja ravailtiin. Kessi meinas pistää vähän vastaan, mutta kuunteli paremmin kuin viimeksi. Peppiin sai olla kyllä tyytyväinen ratsastuksessa! Laukka nousi heti ekoilla yrityksillä ja ravi myös. Huono puoli oli se, että Pepin satula luisu vähän sivulle. Kokeiltiin kiristää satulavyötä uudelleen. Tallin koira juoksenteli sielä vapaana ja eiköhän se tullut haukkumaan ja "paimentamaan" sitten meitä sinne laitumelle. Peppihän ei pidä koirista ja sehän pääsi meiltä karkuun. Se juoksenteli siinä hetken ympäriinsä, kunnes saatiin se kiinni. No, se koirahan ei lähtenyt siitä mihinkään vaan jatkoi samaa hommaa. Minski meni loppu ajan Kessillä ja mä taluttelin Peppiä. Ravailtiin pieniä pätkiä ja hyvin meni. Kokeiltiin vielä kerran ravata. Yhtäkkiä se koira juoksi meidän takaa siihen eteen ja pam: Peppi pukitti ja samalla sen kavio osu mua reiteen. Aluksi en edes tajunnut mitä tapahtui. Reisi vihloi kylmästi ja joka askeleella otti kipeetä. Osu ja uppos. Otin Pepin kiinni ja kävelytin sen tallille. Otettiin ponskeilta varusteet pois ja vietiin ne tarhoihin takasi.

Matkasin sitten kohti päivystystä tk:n. Sain sieltä buranaa ja kylmäpussin jalkaan. No.. voitte heittää veikkauksia kauan odotin siellä? Neljä tuntia meni.. Sitten pääsin lääkärille. Jalas on lihasvamma ja joku lihasrevähdys + lihaksen sisäinen verenvuoto. Hieno juttu. On kuulemma pari kolme päivää todella kipee ja parantuu täysin vasta parin viikon päästä. Saikkua tuli kolme päivää. Kylmää ja buranaa ja lepoa ainakin tämä muutama päivä. Eiköhän se sillä.

Teki siis mieli heittää hanskat tiskiin ja pitää muutaman kuukauden tauko, mutta ei, en aio antaa periksi. Toisaalta pidän vähän haastavista hevosista ja tälläisetkin tapaturmat kuuluu tähän harrastukseen. Niitähän löytyy jokaisesta lajista omansa.

Ympyrällä rajattu alue.. aika turvoksissa. kuva on huono, mustelma on paljon tummempi.

Omistajan kanssa juttelin siitä satulan luisumisesta, niin onneksi sille ollaan ostamassa uusi satula. Niin ja sekin vielä, että Peppi laukkas melkinpä nopeempaa kuin Kessi. Aikamoinen kaahari! : D

Minskin räpsäsemä kuva..


Tässä vielä vähän musiikkia lauantai iltaanne..


The Wanted - I FOUND YOU


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti