29.12.2012

Hurjempi ratsastuskerta

Perjantaina mentiin tallille neljästään. Minä ja Mia, Milla ja sen sisko Jenna.
Jennan oli tarkoitus tulla kuvailemaan.. Se vähän jäi. Tai siis kuvia tuli jonkin verran, mutta tietyistä syistä odotettua vähemmän : D

Menin ite Mopolla, Mia Kessillä ja Milla halus kokeilla Zippoa. Zipolla on vähän omat varustamis säädökset ja muutkin jutut. Kessi ja Mopo saatiin helposti tarhoistaan pois. Mutta Zippoa ei. Meille sanottiin, että Zippo pitää ottaa vipana sisälle, koska muuten sitä ei saa kiinni. Toisin kävi. Muut oli otettu ja se jäi tarhaansa hillumaan. Yritettiin monet kerrat se saada kiinni, mutta turhaan. Mia laitto jo Kessiä valmiiksi ja Mopoa aloin jo harjailemaan. Pyydettiin omistajaa lenkiltä tullessaan ottamaan se kiinni. Silläkin meni reippaat kymmenisen minuuttia sen kiinni saamiseen. Jälkeenpäin todettiin, että ehkä olis kannattanu ottaa se samalla kiinni, kun hain Mopon sieltä? 

Muut hepat oli jo valmiita, kun Zippoa vasta laitettiin. Homma meni vähän odotteluksi. Lopulta, kun sekin herra oli valmis Milla hyppäs selkään. Tässäkin oli joku ihme juttu.. Zipon piti olla kiinni, kun selkään noustiin ja Zipon selkään piti mennä ennen muita. Se alko sitten pyöriä ympyrää, kun niiden piti odotella, että muut meni selkään ja saatiin vyöt kiristettyä kunnolla. Annoin Jennan mennä ekana Mopolla alkukäynnit.

Mentiin ratsastamaan jälleen isolle laitsalle. Kessi meni edellä, sitten Mopo ja vipana yli energinen Zippo. Milla joutu tekemään paljon ympyröitä sillä, koska se käveli muita paljon nopeempaa. Ne käveli muutaman ison kierroksen käyntiä. Ehdotin niille ravaamista. Muutamat ravipätkät sujui kaikilla hyvin. Takaisin päin tulles Zippo halus lähteä laukkaamaan. Moisesta ajatuksesta innostui myös Kessi joka ei pysähtynyt sitten pysähtynyt kuin vasta lähemmäs porttiaan päästyä. Onneksi laukka oli "normaalia". Mopo ravaili kiltisti ja tyytyväisesti perässä. Zippo lähti huristelemaan laitumen toiseen reunaan. Hetken ne oli sielä Millan kans pysähtyneenä ja hetken päästä huomasin, kun Zippo tulee kiitolaukkaa meihin päin ja melkein törmäs muhun ja omistajaan. Milla sai sen kuitenkin pysäytettyä, mutta hirveä pyöriminen vaan jatku. Milla ei halunnu enää mennä sillä joten omistaja meni ratsastaan sen loppuun toisessa isommassa tarhassa. 

Zippo lähtee suuntaamaan jonnekin muualle..


Ite hyppäsin Mopon selkään ja Mia jatko Kessillä. Ravailtiin ympyröillä ja vähän pidempääkin matkaa muualla laitsalla. Tytöt meni muutaman kerran Kessillä laukkaa. Kokeiltiin, että jos samalla Mopoltakin laukka nousis, mutta ei. Hyviä yrityksiä tulee, mutta ei se sieltä vielä noussut. Loppu ratsastus meni hyvin. 
Kessilläkin oli ihan hyvä päivä. : ) Kessi tosin aivasteli enemmän kuin muutaman kerran ja laukka oli aika vaisua.. Toivottavasti ei oo kipeeksi tulos : /


Zippo haluais mennä lujempaa..

Höntti aina vääntelee tuota päätänsä..

Joku on menossa eri suuntaan..


Oon alkanu pikku hiljaa tykästymään tähän herraseen.. Mopoon siis..


Yksi pieni ongelma on.. Meitä käy tallilla aina samaan aikaan neljä... Hevosia on neljä, mutta kukaan ei halua mennä Zipolla enää. Joten niitä on jäljellä siis kolme. Mä ja Jenna ei voida mennä Pepillä.. Ja vaihteleminenkin on aika tympeetä. Joku joutuu aina seisomaan hangessa. Miakaan ei halua mennä Pepillä ilman satulaa, eikä pepille oo tullu vielä uutta.. Vanha on liian edessä sen seläs ja häntä remmiäkään ei oo.
Senpä vuoksi tekis mieli ottaa tuolle tallille ylläpitoon joku sopiva heppa. Yhden oonkin jo bongannut.
En vain voi sitä ite ottaa, puoliksi onnistuisi. : )



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti