9.8.2013

Keskiviikon mätsärit takana..

Ei oo tullu hetkeen aikaan postattua, syynä muunmuassa muutto. Joten antakaahan anteeksi, etten ole kiireiltäni ehtinyt blogia päivitellä. :) Toivekuvapostauksen ja arvonnan pyrin toteuttamaan mahdollisimman pian. Älkäähän kiirehtikö!
Muutto on siis takana päin ja suurin osa muuttokuormasta purettuna, eli siis kaikki tarpeelliset tavarat.
Pieni mutkia on matkassa, mutta eiköhän tästä selvitä, kun oikein yrittää.




Keskiviikkona lähdettiin Seinäjoelle mätsäreihin jotka järjestettiin Päivölän Cittarin parkkiksella. Matkalla oli aivan hirveä keli ajaa. Hyvä, että näki eteensä. Tuo hirmu sää alkoi jo aikaisemmin päivällä. Päästyämme Seinäjoelle sää kuitenkin antoi periksi. Ilmottautumiset alkoi klo 17 ja kehät klo 18. Koiria oli jonkin verran, ei omasta mielestäni kuitenkaan hirveästi mitä vertaa muihin mätsäreihin joissa ollaan oltu. Liekö huono sää syynä. Mutta eihän me koira ja hevosihmiset sokerista olla! ;)




Mätsärit alkoivat lapsi-koira ja junior handler luokilla. Tuomari oli todella, todella tarkka JH- luokassa. Tuomari tutki koirat tosi tarkasti. Mia osallistui siis Retulla tuohon JH-luokkaan. Niillä sujui ihan hyvän. Retu ei vetänyt kävellessä muuta kuin kerran (?) jos sitäkään. Kävelyjen jälkeen ne menivät riviin ja tuomari pudotti siitä muutamia pois. Muunmuassa Retun ja Mian :/ JH-luokan lopussa tuomari kertoi tämän luokan oleellisista asioista, joita meistä kolmesta kukaan ei ollut tiennyt. Muunmuassa se, että kun tuomarin ohitse kulkee, koiran kuuluu aina olla lähellä tuomaria/tuomarin puolella, vai kuinka sen selittäisi.





Itse osallistuin Retun kanssa pikku koira-luokkaan. Retua vastassa oli welsh corgi. Retu käveli ihan hyvin, olisi pitänyt saada sitä kävelemään vähän innokkaammin. Paikallaan se seisoi mallikkaasti.
Tuomari kertoi meille. että olimme tasainen pari. Mulle erityisesti siitä, että retulla pitäisi olla toisenlainen, ohkaisempi panta, näyttelyhihna siis, totta. Ja siitä, että Retua olisi pitänyt vähän hertätellä kävellessä, että se olisi enemmän mukana. Corgille vei punaisen nauhan ja meille tuli sininen. Dääm!! Vähän ärsyttää, jos puanisen nauhan saanti oli kiinni siitä, että panta oli vääränlainen. Muistin, että meillä on autossa mukana vähän edes ohkaisempi panta ja kävin sen Retulle äkkiä vaihtamassa. Pian kehään kutsuttiinkin kaikki sinisen nauhan saaneet. Meidän piti lähteä heti kiertämään isoa ympyrää. Luulin, että yksi rinkula riittäisi, mutta tuomari halusikin meidän kulkevan ympyrällä koko ajan. Pikku hiljaa tuomari alkoi kättelemään koiran omistajia ja ne lähtivät kehästä pois. Retu käveli ihan ok, vähän olisi saanut olla enemmän mukana. Lopuksi meitä oli jäljellä enää 5 ja menimme näyttämään koiria riviin. Retua vähän ilmesesti ärsytti ja yritti kääntyillä väärinpäin (koska muut koirat olivat takana, eikä yksikään edessä). tämän vuoksi meidät ilmeisesti pudotettiin :/ Ja loput neljä palkittiin.
Arvatkaa vaan kuinka paljon mua ottaa päähän!!! Aina käy näin : D No, ei auta kuin ensi kerralla petrata.






Mitä tästä kerrasta opittiin? Vaikka ja mitä! Ensi kerrasta alkaen, Retulla käytetään näyttelyhihnaa, suostui se sitten kävelemään siinä tai ei. Ei ole sitten yksikään pudotus siitä kiinni. :) Onneksi sää kuitenkin suosi koko mätsäreiden ajan! Huomenna, eli lauantaina ja sunnuntaina on Seinäjoella molempina päivinä mätsärit. Niistä postausta sitten, kun niiden aika tulee.

Mutta, nyt pakkailemaan, koska illalla on A eli mieheni tulee hakemaan mua Seinäjoelle. Ja pian lähden Mian kans kokeilemaan sille yhtä ponia jahka se saisi siitä vuokrahevosen! Pus pus! -Ansku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti