31.10.2012

EP ♥ Mielipide postaus nuorista hoitajista

Tosiaan, teen tälläisen mielipide postauksen nuorista hoitajista tai vuokraajista.. Idean sain siitä, kun olen viime aikoina netissä törmännyt paljon teksteihin jossa nuoriin hoitajiin ei luoteta.. Ettehän anna kovin katkeraa palautetta takaisin? En ole tehnyt tälläista ennemmin ; )

Omasta mielestäni nuoret eli ehkä toisin sanoen alaikäiset hoitajat voivat olla yhtä päteviä kuin ne joilla on ikää 18 vuotta. Eihän se ikä aina voi ratkaista joka asiaa. Ymmärrän toki ne nuoret jotka lupailevat ja puhuvat ympäripyöreitä hevosten omistajille. Pitäähän hevosen omistajan tietää todellisuus siitä millainen hoitaja ja ratsastaja olet sekä kuinka paljon kokemusta hevosista on kertynyt. Asiahan on vähän monimutkainen, kun siihen lisää vielä vastuun. Sekin on toki sovittavissa, jos tekee ennen vuokrausta sopimuksen jossa eritellään tuollaiset asiat. Niin ja luottamushan syntyy pikku hiljaa. Sovittavissa on myös asiat, jotka hoitajan tulee vuokraus/hoitokerroillaan tehdä.

Mia & Öpi


Olen päättänyt, että löydettyäni joskus itselleni ylläpitohevosen tai ihka oman hevosen niin haluan ehdottomasti sille hoitajan.. Nuoren hoitajan. Miksikö? Haluan antaa heille mahdollisuuden kehittyä ja oppia uusia asioita. En odota nuorelta mitään suurta osaamista, ainahan on aikaa oppia ja itseltäni löytyy intoa opettaa.

Kävin www.hevostalli.net sivuston markkinoilla. Katselin ilmoituksia koko Suomen alueelta, jossa heppatytöt etsivät hoitohevosta.. Olin aika yllättynyt, että huomattava osa oli täysi-ikäisten tekemiä ilmoituksia, toki joukosta löytyi myös noita parhaimmillaan 11 vuotiaiden tekemiä ilmoituksia.
En kuitenkaan tarkoita vieläkään sitä, etteikö joukosta löytyisi niitä jotka ratsastavat hyvä ettei 80cm ratoja..

Mutta, tuntuu kuitenkin, että nykyään kaikilla on ehdoton asia, että palkaksi pitää saada ratsastaa.
Mihin on kadonneet ne hevostytöt ja -pojat jotka hyppivät riemusta ja joille riittää jo pelkästää tallille pääseminen? Oikeasti, monille riittää se, että pääsee puuhailemaan tallille ja hoitamaan hevosia sekä tekemään muita talli töitä.

Myös lähes jokaisessa ilmoituksessa mainitaan asia: "olen säänkestävä.. tulen säällä kuin säällä.. plää plää.." En ainakaan velvoittaisi hoitajaa tulemaan jos pihalla on kauhea ukkos myrsky? Järki käteen tässäkin asiassa. Tuskin tuo auttaa/vaikuttaa sopivan hoitajan valintaan?

Tässä muutamia mielenkiintoisia tekstien pätkiä mitä löysin..

"Esteitäkin olen muutaman kerran tippumatta hyppinyt, mutten 60cm isompia."
"Olen luotettava ja rehti talliapulainen jos tarvitsee en tee ikinä mitään luvatta."
"Osaavalla hevosella voin maksaa 10e/kert. en maksa maastoilusta."

Myös mielestäni hyviä tekstejä eli helmiä löytyi joukosta:

"Kaikkea en tiedä, mutta olen innokas oppimaan uutta ja uskallan kysyä neuvoa. Olen oma-aloitteinen ja tulen tallille sovitusti."
"Haluaisin päästä tekemään paljon kaikkea ja toivon että oppisin ponin tai hevosen kanssa jotain uutta.
"Auttaisin mielelläni tallitöissä, hevosten hoidossa, liikutuksessa. Perustaidot ovat hanskassa, mutta hieman ruosteessa."

Ps. hyvä hoitohevosta etsivät nuoret.. Tehkää ilmostanne persoonallinen isolla P:llä! Ja mielummin käytte paikan päältä kysymässä niitä hoitohevosia.. Niinhän "ennen vanhaakin"  tehtiin? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti